Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 32. gadadienu, Kultūras un tautas mākslas centrs “Ritums” sadarbībā ar Tautas tērpu centru SENĀ KLĒTS un biedrību Mans Tautastērps aicina uzvilkt tautas tērpu par godu Latvijai un 2022. gada 4. maijā plkst. 13.00 piedalīties tradicionālajā tautas tērpu gājienā, nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, kā arī pēc tam apmeklēt svētku koncertu Rātslaukumā!
Pulcēšanās gājienam notiks Rātslaukumā sākot no plkst. 12.30, kur ekrānos paralēli varēs vērot norises Latvijas novados. Gājiena solim palīdzēs sagatavoties bērnu un jauniešu folkloras kopa KOKLE. Plkst. 13.00 notiks svētku atklāšana ar Rīgas mēra Mārtiņa Staķa uzrunu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. No Rātslaukuma pa Kaļķu ielu gājiens vedīs līdz Brīvības laukumam, kur plkst. 14.00 notiks svinīgā ziedu nolikšana. No plkst. 15.00 Rātslaukumā notiks sadziedāšanās un sadejošanās ar postfolkloras grupu Ilgi, Katrīna Dimanta Music, Postfolkloras grupa RIKŠI un folkloras kopu Rīgas Danču klubs / Riga folk dance club. Pasākumu vadīs Ēriks Zeps un Katrinaa Dimaantaa, režisors – Mārtiņš Kagainis.
“Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!” virtuāli aicinām piedalīties visus, kas tālumā, publicējot savu bildi tautas tērpā ar tēmturi #tautastērpugājiens2022 sociālajos tīklos!
Gājienam iepriekš nav jāpiesakās, aicinām piedalīties visus, kas vēlas uzvilkt goda tērpu par godu Latvijai! Dalība pasākumā bez maksas.
Pasākumu atbalsta Rīgas pašvaldība, un tas ir daļa no kopējās Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltītās svētku programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem. Svētku programma ar informāciju par dalībniekiem, norises laiku un vietu ir apskatāma tīmekļvietnē www.kultura.riga.lv.
Plašāka informācija pieejama ŠEIT.